Un buchet de 5 țări și 10 momente memorabile


Ce visează un corporatist obsedat de carieră ? Anul sabatic, în care să fugă undeva departe de stres, să se adune, să se regăsească și poate să înceapă ceva nou. Cum ar fi să devină antreprenor.
Din fericire, nu am suferit de obsesia aceasta. Nu doar din lipsa statutului de corporatistă, ci și pentru că nu-mi trebuie un an sabatic ca să mă regăsesc. Am nevoie doar de o vacanță activă, în care să descopăr locuri și oameni noi sau să văd locuri despre care doar am citit.  Și ce poate fi mai potrivit pentru asta decât un circuit cu autocarul? Multe locuri de descoperit, iar ca bonus legăturile aparte formate într-o excursie cu autocarul,  unde practicarea toleranței e absolut necesară pentru supraviețuire.
Bun, dar unde pot găsi vacanțe speciale? 
Aici.

Am intrat pe site CND Turism și am căutat circuite cu autocarul .
Se spune că trebuie să ai grijă ce-ți dorești, deoarece poți să primești. În cazul meu, dintre multele și interesantele oferte turistice  a ieșit în evidență, ca o regină într-o sala de bal, oferta de circuit Franța - program 7 nopți” .
M-a cucerit prin varietatea și multitudinea obiectivelor turistice, ca un buchet de flori asortat perfect cu vacanța mea. Un buchet de 5 țări de destinații vacanță , cu  promisiunea unor întâlniri memorabile cu istoria, cultura, arta, natura. Iată 10 exemple:
  1. O plimbare seara, prin centrul vechi din Nürnberg, cu gândul la opera lui Wagner (Maeștrii cântăreți din Nürnberg), dar și la Dürer și Regiomontanus. Mai ales că în Piața Albrecht Durer, chiar în fața vechii primării, se înalță biserica Sf. Sebald, patronul orașului. O biserică e începută din 1225, continuată de-a lungul timpului, bombardată în al doilea război mondial (printr-un miracol altarul sfântului a scăpat neatins) și restaurată. Să nu uităm nici Schoner Brunnen (fântana cea frumoasă) și biserica Frauenkirche..... A, și dacă am amintit de oroarea numită al doilea război mondial, să nu uităm unde au fost judecați criminalii de război naziști – ați ghicit, Nürnberg!

  2. Am făcut  cunoștință cu Germania romantică –castelele, fortărețele și satele pitorești de pe Valea Rinului. Și bineînțeles stânca lui Loreley, cu legenda despre zâna al cărui cântec fermecător îi ademenea pe corăbieri. Nu este însă o legendă faptul că pe platoul Loreley au existat așezări omenești în urmă cu peste 600 000 ani.
  3. O scurtă escală în Marele Ducat de Luxembourg, cu centrul vechi și catedrala Notre Dame, într-o zi însorită, pe străzile pe care localnicii vorbesc 3 limbi: franceză, germană și ....luxemburgheză! Da, există și această limbă!

  4. Două zile fantastice în Paris, unde admiri cartierul Montmartre, sufletul vieții boeme, te urci în turnul Montparnasse, îți bucuri sufletul cu Grădinile Luxembourg, croaziera pe Sena și panorama nocturnă  a Arcului de Triumf, Champs Elysses (orice asemănare cu bulevardul Unirii nu e întâmplătoare), Turnului Eiffel, Place de la Concorde. Rememorezi acțiunea din romanele lui Dumas și Zevaco în timp ce vizitezi Place Vendome și Domul Invalizilor, Louvre și Versailles.

    Și te simți proiectat în
    Star Wars” la vederea zgârie norilor din cartierul La Defense. Templul Jedi nu mai e pe Coruscant, într-o galaxie “far, far away” “a long time ago”, ci e chiar sub ochii tăi.....

  5. Întoarcerea în timp odată cu vizitarea catedralei din Reims, oraș fondat în 80 e.n. Pășești în interiorul ei și ecoul pașilor tăi se unește cu ecourile pașilor tuturor celor care au asistat la  încoronarea regilor Franței, din secolul 12 până în secolul 19. Oare ce era în sufletul Ioanei D’Arc , când în 1429 și-a văzut încoronat regele (Charles VII) după respingerea în forță a englezilor care asediau orașul? Simțea că triumful ei urma să aibă o viață scurtă și că regele pentru care luptase nu o va putea scoate din mâinile cotropitorilor englezi și nici de pe rug? Sau se mulțumea cu bucuria prezentului?

  6. Strasbourg, început de zi cu mic dejun franțuzesc: croissant și cafea. Oraș european găzduind atât Parlamentul și Consiliul Europei, cât și Piața Gutenberg, cartierul Mica Franța și catedrala Notre Dame de Strasbourg. Noul și vechiul, într-un ansamblu armonios. Iar din 2012, aici se află și Marea Moschee, cel mai mare lăcaș de cult islamic din Franța.
  7. Munchen cu Hofbrauhaus  - berăria din 1589
  8. Salzburg cu acorduri de  Mozart
  9. Eleganța Ringului vienez: Opera, Palatul Hofburg, Muzeul de Artă, Parlamentul, Primăria, Burgtheater.  Și cu un strop din geniul lui Gustav Klimt .....
  10. Amintiri imperiale în Budapesta,  forță și frumusețe zămislite în piatra podurilor  de peste Dunăre.

Ce poate fi mai frumos? Mai mult decât turism, au fost șapte nopți care au avut bogăția a 1001 de nopți. Multe amintiri, prieteni noi și foarte multe poze. Voi avea ce face câteva zile....și de-abia aștept excursia de la anul! Ghiciți unde va fi!



Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016









Comments